گیاه البرز
'گیاه البرز'

میکروسبز

میکروسبز

میکروسبز

میکروسبز کود ترکیبی حاوی عناصر ماکرو، میکرو و کاملاً محلول در آب می­ باشد. این کود به گونه­ ای بر اساس شرایط اقلیمی کشور ساخته شده که حداکثر جذب عناصر غذایی را از طریق برگ و ریشه داشته باشد

و به عنوان یک کود عمومی محصولات زراعی و باغی در طول فصل رشد مورد استفاده قرار می­ گیرد. این کود از کمبود عناصر غذایی جلوگیری کرده و نیز به دلیل کلات بودن عناصر غذایی میکرو در آوندها رسوب نمی­ کند و به طور قابل ملاحظه­ ای از طریق برگ جذب می­ شود.

کاتیون­ های فلزی موجود در این محصول به صورت کلات EDTA  تولید شده و به کمک مواد همراه و EDTA تحمل شوک­ های کلسیم، منیزیم و همینطور pH بالای آب آبیاری مورد استفاده را داشته و لذا در سیستم آبیاری تحت فشار رسوب نمی­ کند.

مزایای کود میکروسبز:

  • دارای خاصیت ضد کلوخی شدن.
  • قابل استفاده در طول فصل رشد.
  • فاقد کلر و خطر نمک زایی در خاک.
  • وجود عناصر کم مصرف به صورت کلاته.
  • قابل استفاده در آب های سنگین و قلیایی.
  • افزایش بازار پسندی و انبارداری محصولات.
  • دارای تکنولوژی جذب سریع و توانایی واکنش سریع.
  • قابلیت استفاده به صورت محلول پاشی و همراه با آبیاری.
  • دارای فرم های صد در صد قابل جذب ازت، فسفر و پتاسیم.
  • عدم ایجاد رسوب و گرفتگی در نازل ها و سیستم آبیاری تحت فشار.

ترکیبات:

عناصر ماکرو (درصد)عناصر میکرو (قسمت در میلیون ppm)
Total NNH4NO3UreaP2O5K2OFeMnCuZnBMoFree Chelate
۲۰۵٫۷۴٫۳۱۰۲۰۲۰۱۰۰۰۵۰۰۵۰۰۵۰۰۲۰۰۵۱۰۰۰۰

 نقش عناصر غذاییمیکرو سبز

نیتروژن(N):

ازت مهمترین عنصر غذایی در تغذیه گیاهان می­ باشد که تعیین کننده رشد رویشی است. ازت در ساخت ترکیبات پروتئین و اسیدهای آمینه و کربوهیدرات­ ها نقش فعال دارد. از آنجایی که اندام ­های جوان و در حال رویش گیاهان نیاز زیادی به این عنصر دارند، ازت در گیاه به شدت متحرک بوده و به قسمت­ های در حال رویش منتقل می­ شود.

جذب ازت به صورت یونNO3 و یونNH4+ صورت می‌گیرد. عمده نیتراتی که گیاه جذب می‌کند در نهایت، در ساختمان پروتئین مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازت در ساخت کلروفیل گیاه نیز نقش اساسی ایفا می‌کند. همچنین نیترات و آمونیوم در گیاه سبب موازنه کاتیون‌ها و آنیون‌ها می‌شوند.

مصرف ازت تولید پلی آمین‌ها را افزایش می‌دهد و پلی‌آمین‌ها نقش‌های بسیار کلیدی را در گیاه به عهده دارند که تقسیم سلولی، جنین زائی، گلدهی و توسعه آن، سنتز اتیلن و … از این جمله‌اند.

  • متعادل نگهداشتن pH اطراف ریشه و عدم ایجاد تنش در جذب سایر عناصر.
  • قابلیت استفاده در مناطق سردسیر (به علت داشتن ترکیبات مختلف نیتروژن).
  • میکروسبز دارای ترکیبات مختلف نیتروژن (نیترات، آمونیوم و اوره) بوده که تنفس و موازنه بار در ریشه را کنترل می کند.

فسفر(P):

از عناصر پر مصرف و ضروری است که به صورت معدنی و آلی در گیاه وجود دارد. فسفر به صورت آنیون‌های HPO42+, H2PO4-توسط ریشه جذب می‌شود. یکی از نامحلول­ترین و کم تحرک ترین عناصر در خاک می­ باشد و pH خاک در جذب آن بسیار موثر است. فسفر در تمام فرآیندهای بیوشیمیایی، در ترکیبات انرژی‌زا و در مکانیسم‌های انتقال انرژی گیاه دخالت دارد.

بعلاوه فسفر جزیی از پروتئین سلول بوده، نقش ویژه‌ای به عنوان جزئی از پروتئین هسته سلول، غشاء سلولی و نوکلئوتیدها  (RNA-DNA) ایفا می‌کند. فسفر اثر رقابتی با سایر عناصر دارد بطور مثال افزایش بیش از حد فسفر باعث اختلال در جذب آهن می­ شود.

همچنین کلسیم زیاد در خاک باعث کاهش فسفر قابل دسترس گیاهان می­ شود و یا ازت بطور غیر مستقیم باعث افزایش جذب فسفر توسط گیاه می­ شود. تأثیر فسفر در گیاه شامل مواردی چون مقاومت گیاه به ورس، زودرس کردن محصول، محصول بهتر با کیفیت برتر می‌باشد.

کمبود فسفر در طی مراحل اولیه رشد رویشی، بطور چشمگیری رشد و توانایی گیاه را کاهش می‌دهد. در این حالت، رنگ تمام برگ ها به صورت سبز تیره درآمده و همچنین نقاط تیره و روشنی در برگ های پیر به وجود می‌آید.

  • فسفر قابل جذب موجود در میکروسبز سبب تشکیل یک سیستم ریشه­ ای قوی در گیاه می­ شود.
  • میکروسبز با داشتن فرم­ های H2PO4و HPO42-علائم کمبود فسفر را به راحتی بر طرف می­ کند.

پتاسیم(K):

پتاسیم همانند ازت و فسفر یکی از عناصر غذایی اصلی گیاه به شمار می‌آید. مقدار جذب پتاسیم توسط گیاه از جذب هر عنصر معدنی دیگری به غیر از نیتروژن بیشتر است. پتاسیم به صورت کاتیونی و به صورت جذب فعال و انتخابی جذب گیاه می‌شود. از ویژگی‌های پتاسیم تحرک زیاد در گیاه است.

برخلاف ازت و فسفر که نقش ساختمانی در گیاه دارند، پتاسیم با نقش‌های آنزیمی و کوآنزیمی که دارد نقش حساسی را در گیاه ایفا می‌کند، از جمله حداقل ۵۰ آنزیم گیاهی بطور کامل و یا مقدار زیادی از فعالیتشان به پتاسیم بستگی دارد. پتاسیم با تأثیر روی ساختمان فضایی آنزیم جایگاه‌ آن ها را فعالتر می‌کند.

پتاسیم با تنظیم فشار اسمزی سلول‌های روزنه برگ، گیاه را در شرایط کم آبی در برابر خشکی مقاوم می‌سازد. بزرگ شدن سلول‌ها در اثر فعالیت پتاسیم و ایجاد فشار تورژسانسی حاصل می‌گردد. پتاسیم سبب انتقال قندها در آوند آبکش می‌شود و همینطور ایجاد موازنه کاتیون ها و آنیون ها به عهده پتاسیم می‌باشد.

پتاسیم تحمل گیاه را نسبت به امراض سرما و خشکی بیشتر و تولید نشاسته و کربوهیدرات­ ها افزایش می‌دهد. این عناصر استحکام گیاه را افزایش داده و برای رشد بهینه مقدار مطلوب آن ضروری است. پتاسیم در مراحل اولیه رشد به سرعت از خاک جذب شده و مقدار آن در طول دوره گلدهی به بیشترین مقدار می‌رسد.

  • پتاسیم موجود در میکرو سبز از طریق ریشه و برگ قابل جذب می‌باشد و می‌تواند در فعال‌ سازی سیستم‌های آنزیمی گیاه نقش موثری بازی کند.
  • میکرو سبز با دارا بودن ۲۰ درصد پتاسیم محلول در آب این امکان را برای گیاه فراهم می‌سازد تا بطور کامل نیاز خود را نسبت به این عنصر حیاتی بر طرف سازد.

با توجه به شرایط خاک‌های ایران که غالباً آهکی و با pH بالا می‌باشد، جذب عناصر کم مصرف (ریزمغذی) از ریشه به سختی صورت می‌گیرد. چرا که در این خاک ها فراهم نمودن عناصر ریز مغذی بسیار ناچیز می‌باشد و عدم حضور این عناصر می‌تواند ریشه گیاه را محدود سازد و در نتیجه عملکرد پایین و کیفیتی نامطلوب عاید کشاورز می‌سازد.

یکی از راه‌های مناسب مصرف، محلول پاشی کلات EDTA این عناصر می‌باشد که قابلیت جذب بسیار بالایی دارند و با توجه به کلات بودن آن ها تحت تأثیر pH شیره سیتوپلاسمی و آندوپلاسمی قرار نمی‌گیرند، رسوب نمی‌کنند و بطور قابل ملاحظه‌ای مورد استفاده گیاه قرار می‌گیرند.

  • میکرو سبز دارای بهترین فرم عناصر کم مصرف برای جذب بهتر آن ها از طریق برگ و ریشه می‌باشد.
  • کاتیون های فلزی موجود در کود به صورت کلات EDTA تهیه شده‌اند و با کمک مواد همراه و همینطور EDTA  آزاد موجود در کود توانایی تحمل شوک های کلسیم و منیزیم را دارند.

بطور خلاصه نقش عناصر کم مصرف موجود در میکرو سبز را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

آهن:

  • سنتز کلروفیل و پروتئین.
  • نقش مهم در فرآیندهای اکسیداسیون و احیاء.
  • نقش مهم در سنتز پروتئین­ های همراه کلروفیل.

روی:

  • سنتز هورمون رشد.
  • نقش در فتوسنتز و متابولیسم کربوهیدرات­ ها.
  • نقش اساسی در فعال سازی تعداد زیادی آنزیم گیاهی.

کمبود این عنصر در خاک‌های قلیایی و با آهک فراوان و مقدار اندک مواد آلی شایع است. متأسفانه اکثر خاک‌های کشور از کمبود این عنصر رنج می‌برند.

منگنز:

  • گسترش و تقسیمات سلولی.
  • حضور در آنزیم­ های آنتی اکسیدان.
  • گیرنده و انتقال دهنده الکترون در فتوسنتز.
  • نقش در سنتز چربی، کربوهیدرات­ ها و آسکوربیک اسید.
  • عنصری موثر برای ساخت ATP، فسفوکیناز و فسفوترنسفراز.

مس:

  • موثر در فرآیند تنفس.
  • دخالت در سوخت و ساز قند و ازت.
  • عامل حفاظتی در مقابل تخریب کلروفیل.
  • نقش در چوبی شدن دیواره سلولی در گیاه.
  • همراه با پروتئین به عنوان کاتالیزور در فرآیندهای اکسیداسیون.

مس قابل استفاده گیاه با افزایش pH خاک کاهش می‌یابد بنابراین در شرایط خاک‌های ما می‌بایستی کمبود مس مشاهده گردد.

بور:

  • تمایز بافت.
  • تولید گرده.
  • رشد طولی ریشه.
  • سنتز دیواره سلولی.
  • متابولیسم کربوهیدرات.

با توجه به کم بودن فاصله میزان نیاز و میزان سمیت بور در گیاهان مقدار بور در میکرو سبز به گونه‌ای در نظر گرفته شده که مشکل سمیت در گیاه به وجود نیاورد.

راهنمای کاربرد:

محصولمرحله رشدیهمراه آبیاریمحلول‌پاشی
گندم، جو، برنجپنجه‌زنی، ساقه رفتن و شروع خوشه‌دهیدر هر مرحله ۵ تا ۷ کیلو در هکتارمحلول‌پاشی با غلظت ۴ـ۲ در هزار
ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای۶ برگی، قبل از ظهور گل نر و قبل از لقاح
پنبه۶ تا ۸ برگی، قبل از گلدهی و قبل از باز شدن غوزهمحلول‌پاشی با غلظت ۵ـ۲ در هزار
سیب‌زمینی و چغندرقنداز مرحله شش برگی تا قبل از تشکیل غده
یونجه و شبدربعد از هر چین
سبزیجات و صیفی‌جاتپس از تشکیل سیستم ریشه‌ای تا تشکیل میوه ۳ تا ۴ نوبت
کلزاخروج گیاه از مرحله روزت، قبل از گلدهی از ۵ تا ۶ برگی ۳ نوبتدر هر مرحله ۷ تا ۱۰ کیلو در هکتار
انگوراز ظهور برگچه‌ها تا قبل از گل دهی و دو هفته بعد از لقاح تا زمانیکه دانه انگور اندازه نخود شود، ۳ نوبتدر هر مرحله ۵ تا ۶ کیلو در هکتارمحلول‌پاشی با غلظت ۴ـ۲ در هزار
پستهبعد از مرحله گلدهی ۲ تا ۳ نوبتاز طریق ریشه در هر مرحله ۵ تا ۶ کیلو در هکتاربا سموم قابل اختلاط ۳ در هزار و بدون اختلاط ۴ تا ۵ در هزار
درختان میوه دانه‌دار و هسته‌دار۲ هفته بعد از ریزش گلبرگ‌ها تا رنگ برگرداندن ۲ تا ۳ نوبتدر هر مرحله هر درخت ۲۰ تا ۴۰ گرممحلول‌پاشی با غلظت ۴ـ۲ در هزار
مرکباتپس از شروع رشد مجدد در اواخر زمستان تا ظهور گل ۲ هفته بعد از ریزش گلبرگ‌ها تا رنگ برگرداندن
زیتونپس از شروع رشد مجدد در اواخر زمستان تا ظهور گل ۲ هفته بعد از ریزش گلبرگ‌ها تا میوه اندازه نخود شود
گلخانه‌ها و گیاهان زینتیاوایل رشد رویشی و قبل از تشکیل جوانه گل ۲ تا ۳ نوبتدر هر مرحله هر گلدان ۵ تا ۱۰ گرم
چمنهر ۳ هفته یکباردر هر مرحله ۱۰ تا ۱۵ گرم در مترمربع

توجه:

  • شرکت گیاه در قبال عواملی که خارج از کنترل شرکت بوده و یا در اثر استفاده نادرست از محصول باشد، مسئولیتی نمی­ پذیرد.
  • در مصرف این کود به تنهایی و یا در اختلاط با سایر کودها و سموم، حتماً ابتدا در سطح محدود آزمایش شود.
  • مقادیر توصیه شده به صورت کلی بوده و توصیه می­شود برای حصول اطمینان با کارشناسان منطقه­ای شرک گیاه مشورت شود.



منبع: شرکت گیاه

جهت خرید این محصول می توانید با ما در ارتباط باشید:
مدیر فروش : مهندس مبینی
خدمات رسانی: ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه گیاه پزشکی توسط کارشناسان مجرب
داروخانه گیاه پزشکی گیاه البرز با شماره مجوز: 3108201745020015
آدرس: کرج- بلوار جانبازان (خیابان چالوس)-200 متر بالاتر از بانک ملی سابق
ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 9:30 تا 19 پنجشنبه : 9:30 تا 17
mobile icon شماره موبایل: 09196819424
email icon پست الکترونیکی: [email protected]
مدیر فنی: دکتر محمد مهدی خیامی راد – دکترای گیاه پزشکی

مطلب مرتبط

فروش عمده فوگارد آریا شیمی

کود کامل npk فوگارد آریا شیمی | فروش انواع کود کامل

کود کامل npk فوگارد کود کامل npk فوگارد کود و فسر پتاسیم (P2O5) فسفر30 درصد(K2O) …